Follow n I will Follow back!!

Wednesday, 24 August 2011

YaMaHa RxZ VS gAlAxY TaB VS AkU????!!



assalammualaikum..haaaa...hari nie milo nak cter kat korang barang yang milo ingin sgt nak beli..bkn teringin dah..mmg nak
miliki sendiri..hehe..so korang coment lar sket tentang barang2 nie yea..:)


first yamaha rxz 135 catalyzer..

nie lar mtosikal yg milo ingin sgt nak tunggang..sllu tgok org jea beli baru..tpi skrg nak usaha kan tok dapat mtor kegilaan
remaja zaman skrg nie..hehe..mtor nie ikut tuannya jgak..klu tuannya rajin nak belai selalu..jga selalu..mtor nie takkan rosak..
so..pada pandangan milo..milo pndai nak menjganya..sbb tahu psl basic2 tuk jaga mtor nie kan..klu leh mtor nie nanti nak beli
tuk kemudahan milo nak balik umah..klu tak asyik nak kena beli tiket then naik bas..klu tiket habis..haram tak balik umah..
adui..thats why milo tanamkn azam nak beli mtor nie tahun depan..insyaallah..klu milo dah beli milo post pic kat blog nie untuk
korang keyh..:








seconds.samsung galaxy tab 3g..

haaa..nie nak cter psl tablet plak nie..samsung galaxy tab nie bkn skadar tablet..tapi juga smartphone..samsung nie ada name lain..
p1000 namenya..suka sgt tgk reka bentuk dia..lgi pum memudahkn kita tuk melayari internet jgak..ada wifi tuh kan..samsung galaxy nie
punya os guna adroid..so cantik sket bler slide tuh..leh letak icon2 kat luar..klu kretif maybe lebih cntik dari org lain kot..
screen agak besar tapi tak sebesar ipad..mudah jgak t milo nak bawa sana sini..sng sket nak update  blog kat mana2..hehe..
hope so milo dapat beli tahun depan..

so nie lar barang2 yg milo wanted sgt tuh..untuk taun depan lar.taun nie haram kot nak beli..hehe..so harap2 milo dapat
capai impian milo tuk miliki barang2 kat atas nie..so doakan lar yea.. :)

!!...Kalau kita tlg org..org tlg kita balik...!!

 
 
assalammualaikum..hai follower2 aku yg setia..tentang entry kali nie..nak kongsi sket..
tentang pengalaman aku..ada 2 story tok dijdikan pengajaran n dicontohi oleh korang smua..

Story 1:Di kuala lumpur..

haritu aku ada keluar dgn teman aku..kita org kuar msuk kuala lumpur..then tiba msanya tok
kita org berlalu pulang..setibanya trun bas dari midvalley..aku pergi ke stesen lrt dgn teman aku
then sblum nak naik lrt..aku terasa wallet aku takda..cari pnya cari tak jmpa..mse tuh redha gila
lar..mgkin allah ingin menguji aku mse tuh..then decide tok balik jea..baru jea nak melangkah msuk
lrt..ada seorg aunty tiba2 mncul kat sblah aku..dia ckp awk tdi naek bas tertggal wallet..
then rasa mcm tak percaya aunty tuh hlur wallet aku..mser tuh jgak tergamam..rasa tak sgka..
n aku cme sempat ucap terima kasih jea..untuk pengtahuan korang..dlu aku ada jmpa dompet jgak..
n aku plangkn kat tuan dia punya..tak sgka peristiwa nie berlaku kat aku..bersyukur sgt2..
 

Story 2:Di kolej kediaman aku..(kuis)

perkara nie dah berlalu lama dah..tpi aku ingat lagi..mse tuh aku nak balek kolej untuk ambil
barang aku yg tertggal..(charger phone)..then decide nak bawa kereta..smpai jea kat kuis cepat2
msuk bilik n kluar balik..then tak sgka terserempak dgan housemate aku..naqib..bual2 pnya bual..
aku tanya dia nak kemana..dia ckp nak ke rumah kwn dia..then aku rasa terkejut jgak umah kawan dia tuh..
dlm 2km jgak lar..dia nak jalan kaki..aku ckp biar betul..dgn bermurah hati aku pelawa dia
naek kereta dgn aku..aku hntar kan dia tol2 smpai kan pintu pagar..dia ucap terima kasih..aku
ikhlas nak hantar dia..then perkara yg sme berulang kat aku kembali..aku nak jmpa kwn aku berhmpiran
kwsan umah naqib tuh tdi..then tk thu nak balik naek ape..aku decide nak jalan kaki jea..tiba2 ada org
pelawa aku tuk tumpang dia..then aku rasa mcm tak sgka ada org yg bermurah hati tuk tumpgkan aku..
then kebetulan mse tuh aku nak jogging smpai bilik..aku terpaksa tolak pelawaan tuh dgn rasa bersalah..

so pengajarannya..bila kita wat sesuatu kebaikan..allah akn balasnya dgn kebaikan..
jika kita melakukan kejahatan..allah akan membalas dgn kejahatan jgak..so jadikkan lar story aku nie
sbgai contoh untuk korang..keyh..bye..syg u all..wslm..:)

Monday, 22 August 2011

santai bersama papa Ben Ashaari: BLOG PILIHAN SAYA IALAH????

slm u all...tak disangka-sangka entri aku dipilih..haish..malunya..:)...dgar cita papa Ben Ashaari dah buat segmen sambungan dari segmen yg sebelumnya..harap2 korang akan terplih k..:)..ini dia prince milo nak plih blog2 comel korang tuh..ikhlas tau nak komen..jgn terasa keyh..:p


Blog pertama...

yanie_starheart

 blog yanie si bintang hati nie mmg agak romantik..!!sye suke bunga2 kat blog anda..lagi2 warna pink..

blog kedua...
blog yang colourfull..suka dgn banner depan tuh..hehe..tpi sye tak thu kenapa "mari membebel"...
n mmg cutest blog of the year lar..tuannya pun ciut..hehe.

blog ketiga...

firstly..blog nie mmg ada miracle pum..yg penting sme2 minat domo..!!i love domo..
dgn bckground domo yg comel tuh..gramnya!!..:P

blog keempat..

sye suka blog nie sbb banner depan tuh mmg smart lar..3d gituw..gabungan biru,merah n hitam..suka baca ceritera awk..blog yg penuh informasi..sye suka!!klu leh ajarknla sye yea...hehe:)

blog kelima...

blog nie comel 3 dalam 1..ada castle lagi..suka gbungan warna unggu ngn merah tuh..hehe..daun2 kat tepi tuh mcm teringin jea nak wat kat blog sye..hehe..love it!!

blog keenam..

blog yang ada warna kegemaran sye skali lagi..ungu...shoutbox tuh comel tau..n u are great designer..:)

blog ketujuh...


blog yang wat mata sye tenang jea memandang..nice theme..hijau daun..more informative about world..n lastly suke kucing tuh..hehe..

blog kelapan..


sye suka  gila dgn blog awk..banner yg terbaik penah sye lihat..wlau simple tapi ttp nampak cool..yg penting spec mata tuh..sye sama juga..

blog kesembilan

sye suka blog nie sbb melambangkan kepada tuan punya blog..muslimah them..love strawberry cursor..n comel jea ngn background pink..yg penting blog nie mmg cute!!

blog last..

blog yang menceriakan sye..sbb banner tuh comel sgt..mmg terbaik sbb ada kisah2 motivasi..sosial n agama..
love this blog..melambgkan ciri2 keislaman..



Pages

There was an error in this gadget