Follow n I will Follow back!!

Wednesday, 24 August 2011

YaMaHa RxZ VS gAlAxY TaB VS AkU????!!



assalammualaikum..haaaa...hari nie milo nak cter kat korang barang yang milo ingin sgt nak beli..bkn teringin dah..mmg nak
miliki sendiri..hehe..so korang coment lar sket tentang barang2 nie yea..:)


first yamaha rxz 135 catalyzer..

nie lar mtosikal yg milo ingin sgt nak tunggang..sllu tgok org jea beli baru..tpi skrg nak usaha kan tok dapat mtor kegilaan
remaja zaman skrg nie..hehe..mtor nie ikut tuannya jgak..klu tuannya rajin nak belai selalu..jga selalu..mtor nie takkan rosak..
so..pada pandangan milo..milo pndai nak menjganya..sbb tahu psl basic2 tuk jaga mtor nie kan..klu leh mtor nie nanti nak beli
tuk kemudahan milo nak balik umah..klu tak asyik nak kena beli tiket then naik bas..klu tiket habis..haram tak balik umah..
adui..thats why milo tanamkn azam nak beli mtor nie tahun depan..insyaallah..klu milo dah beli milo post pic kat blog nie untuk
korang keyh..:








seconds.samsung galaxy tab 3g..

haaa..nie nak cter psl tablet plak nie..samsung galaxy tab nie bkn skadar tablet..tapi juga smartphone..samsung nie ada name lain..
p1000 namenya..suka sgt tgk reka bentuk dia..lgi pum memudahkn kita tuk melayari internet jgak..ada wifi tuh kan..samsung galaxy nie
punya os guna adroid..so cantik sket bler slide tuh..leh letak icon2 kat luar..klu kretif maybe lebih cntik dari org lain kot..
screen agak besar tapi tak sebesar ipad..mudah jgak t milo nak bawa sana sini..sng sket nak update  blog kat mana2..hehe..
hope so milo dapat beli tahun depan..

so nie lar barang2 yg milo wanted sgt tuh..untuk taun depan lar.taun nie haram kot nak beli..hehe..so harap2 milo dapat
capai impian milo tuk miliki barang2 kat atas nie..so doakan lar yea.. :)

!!...Kalau kita tlg org..org tlg kita balik...!!

 
 
assalammualaikum..hai follower2 aku yg setia..tentang entry kali nie..nak kongsi sket..
tentang pengalaman aku..ada 2 story tok dijdikan pengajaran n dicontohi oleh korang smua..

Story 1:Di kuala lumpur..

haritu aku ada keluar dgn teman aku..kita org kuar msuk kuala lumpur..then tiba msanya tok
kita org berlalu pulang..setibanya trun bas dari midvalley..aku pergi ke stesen lrt dgn teman aku
then sblum nak naik lrt..aku terasa wallet aku takda..cari pnya cari tak jmpa..mse tuh redha gila
lar..mgkin allah ingin menguji aku mse tuh..then decide tok balik jea..baru jea nak melangkah msuk
lrt..ada seorg aunty tiba2 mncul kat sblah aku..dia ckp awk tdi naek bas tertggal wallet..
then rasa mcm tak percaya aunty tuh hlur wallet aku..mser tuh jgak tergamam..rasa tak sgka..
n aku cme sempat ucap terima kasih jea..untuk pengtahuan korang..dlu aku ada jmpa dompet jgak..
n aku plangkn kat tuan dia punya..tak sgka peristiwa nie berlaku kat aku..bersyukur sgt2..
 

Story 2:Di kolej kediaman aku..(kuis)

perkara nie dah berlalu lama dah..tpi aku ingat lagi..mse tuh aku nak balek kolej untuk ambil
barang aku yg tertggal..(charger phone)..then decide nak bawa kereta..smpai jea kat kuis cepat2
msuk bilik n kluar balik..then tak sgka terserempak dgan housemate aku..naqib..bual2 pnya bual..
aku tanya dia nak kemana..dia ckp nak ke rumah kwn dia..then aku rasa terkejut jgak umah kawan dia tuh..
dlm 2km jgak lar..dia nak jalan kaki..aku ckp biar betul..dgn bermurah hati aku pelawa dia
naek kereta dgn aku..aku hntar kan dia tol2 smpai kan pintu pagar..dia ucap terima kasih..aku
ikhlas nak hantar dia..then perkara yg sme berulang kat aku kembali..aku nak jmpa kwn aku berhmpiran
kwsan umah naqib tuh tdi..then tk thu nak balik naek ape..aku decide nak jalan kaki jea..tiba2 ada org
pelawa aku tuk tumpang dia..then aku rasa mcm tak sgka ada org yg bermurah hati tuk tumpgkan aku..
then kebetulan mse tuh aku nak jogging smpai bilik..aku terpaksa tolak pelawaan tuh dgn rasa bersalah..

so pengajarannya..bila kita wat sesuatu kebaikan..allah akn balasnya dgn kebaikan..
jika kita melakukan kejahatan..allah akan membalas dgn kejahatan jgak..so jadikkan lar story aku nie
sbgai contoh untuk korang..keyh..bye..syg u all..wslm..:)

Monday, 22 August 2011

santai bersama papa Ben Ashaari: BLOG PILIHAN SAYA IALAH????

slm u all...tak disangka-sangka entri aku dipilih..haish..malunya..:)...dgar cita papa Ben Ashaari dah buat segmen sambungan dari segmen yg sebelumnya..harap2 korang akan terplih k..:)..ini dia prince milo nak plih blog2 comel korang tuh..ikhlas tau nak komen..jgn terasa keyh..:p


Blog pertama...

yanie_starheart

 blog yanie si bintang hati nie mmg agak romantik..!!sye suke bunga2 kat blog anda..lagi2 warna pink..

blog kedua...
blog yang colourfull..suka dgn banner depan tuh..hehe..tpi sye tak thu kenapa "mari membebel"...
n mmg cutest blog of the year lar..tuannya pun ciut..hehe.

blog ketiga...

firstly..blog nie mmg ada miracle pum..yg penting sme2 minat domo..!!i love domo..
dgn bckground domo yg comel tuh..gramnya!!..:P

blog keempat..

sye suka blog nie sbb banner depan tuh mmg smart lar..3d gituw..gabungan biru,merah n hitam..suka baca ceritera awk..blog yg penuh informasi..sye suka!!klu leh ajarknla sye yea...hehe:)

blog kelima...

blog nie comel 3 dalam 1..ada castle lagi..suka gbungan warna unggu ngn merah tuh..hehe..daun2 kat tepi tuh mcm teringin jea nak wat kat blog sye..hehe..love it!!

blog keenam..

blog yang ada warna kegemaran sye skali lagi..ungu...shoutbox tuh comel tau..n u are great designer..:)

blog ketujuh...


blog yang wat mata sye tenang jea memandang..nice theme..hijau daun..more informative about world..n lastly suke kucing tuh..hehe..

blog kelapan..


sye suka  gila dgn blog awk..banner yg terbaik penah sye lihat..wlau simple tapi ttp nampak cool..yg penting spec mata tuh..sye sama juga..

blog kesembilan

sye suka blog nie sbb melambangkan kepada tuan punya blog..muslimah them..love strawberry cursor..n comel jea ngn background pink..yg penting blog nie mmg cute!!

blog last..

blog yang menceriakan sye..sbb banner tuh comel sgt..mmg terbaik sbb ada kisah2 motivasi..sosial n agama..
love this blog..melambgkan ciri2 keislaman..



Saturday, 20 August 2011

'shiema sufian nak bagi duit raya!'


kali nie nak join segmen pasal duit raya lar pulox..tpi mmg skrg gatal sgt..duit raya tuh kan..aper tggu lagi kawan2..nak join tekan kat pic tuh yea..chayok!!..



Friday, 19 August 2011

PaPa BeN aShAaRi NaK bLOg DeNgAn SeGeRa!!

slm n slmat sjahtera kepada smua followe aku..haha..hari nie gatal sgt nak join abg ben punya segmen nie..hehe...harap korang pum join jgak..chayok!!






Friday, 12 August 2011

selamat menyambut bulan ramadhan :)




hai u all..lme sgt tak update..rasa smgat plak nak kemas2
tempat yg bersawang nie..ada tikus mati plak kat blog aku nie..adui..
hahha..just nak ckp kat korang slmat berpuasa n menyambut bulan ramadhan al mubarak nie..perbnyakkn amal ibadah keyh.bersyukur kita smua dpt brjmpa kmbli bulan ini..puasa penuh tau..
klu tak penuh..tkleh raya..bgi yg laki lar..perempuan maybe tak kot..
paham2 jea..haha..rase raya ni agak kesunyian sket..nak kena
pandang buku jea..almaklumlah nak final exam kan..its okay lar dari tak study lansung..
huhu..rindu sgt nak berblogging..tpi takda mse..nie tgh curik mse nie..
leh mcm tuh plak..bnyak yg hendak aku ceritakan kat korang..hehe..tu jea lar..
tggu yea kmunculan cerita aku yg baru..my new book..new life..hehe:P..daaa..:)

Wednesday, 29 June 2011

gegar blog someone n the others!!...

salam..
mcm biasa lar..kasi gegar blog korang2 yg dah follow aku nie..blog korang mmg awesome!!korang mmg the best lar..sgt kretif membina header2 yg comel2 cute2 tuh..hehe..ape lagi..kasi trget n gegar blog diorg..t tak lawat majok plak..t kate smbonk..haish..yg penting kena erat kan sillaturrahim antar bloggers2..hehe..spe2 yg dah kene gegar tuh..aku akan letak coment sket..weeee :)


Tuesday, 28 June 2011

basikal oh basikal..

bila sye sebut tentang basikal..mesti korang meminatinya kan..kat snie aku nak bgtau n tnjuk psl basikal aku nie..maybe dah msuk 10 tahun basikal nie
aku simpan kat rumah..kadang2 jew gner..n skrg trus bawak tmpat aku blajar..sng sket nak pusing2..hehe..skrg kan dah trend naik basikal kan..
tuh yg aku gner tuh.tapi aku bkn lar ikut trend.basikal nie mmg bnyak
menyimpan seribu kenangan aku..peristiwa tgn aku patah pum disebabkn basikal nie..
.so syg tak gune..hehe.bsikal aku agak berbeza dari basikal yg fixie yg digilai ramai tuh.hehe..harap korang tgok2 lar basikal
buruk aku nie..hehe...

nie lar bsikal sye..slepas mengedit..nmpak cntik kan..hehe


Thursday, 23 June 2011

GeGar NiLai!!


slm u all..hari nie mmg happy sgt dpt jmpa abg sye nie..tpi yg best nye dpt spent all night dgn abg sye nie..hehe..mula lar pkir nak lepak2 aner..then plan nak lepak dataran nilai...
mmg terbaik lar..ade uptown kat situw,,2 jam pusing2..dpt lar sye beli snowcap feveret sye..hehe..tengs abg  yg teman kn sye mlm tdi..weeeweee...
 Nie lar snow cap tuh..hehe..smart kan..hehe




subject java yg aku minat...tapi agak ssh untuk memahami..

slm u all..kepada kwn2 sye yg pandai2 dlm bidang it..smestinya sdah mngenali java atau c++ mcm tuh lar..kelebihan tuk blaja nie sgt mnguntungkan..
even klu kter nak wat sesuatu software..perlukan benda nie..haish..tapi agak ssah lar..kira berbangga n bertuah lar dpt blajar ngn lebih mahir tentang
high level language nie..hehe..kelas sye simple jea..klu korang g kelas mesti ramai2 msuk kelas kan??tpi sye tidak..sye khas blaja bersama lecturer jea..
tuh yg agak faham n mudah lar kira kan..nama lect sye nie puan syakirah..sdp nme dia mcm penyanyi barat tuh kan..tpi nie tdak..dia mgkin berasal dari jhor..
n first time jmpa mmg mesra alam lar ngn dia..dia ajar mmg kita cepat faham..if tak faham sket..tnye jea..kan ada peribahasa..malu bertanya sesat jalan kan?..bbtu kena bnyak bertnye
dlm mencari ilmu nie..subject nie agak payah sket..n sye rse network dgn software engineering..yg mner stu pling bgus yup..tpi dua2 sye minat..tgok lar..
t sye pkir kan..tuh jew nak kongsi kan kat korang..blajar coding nie prlu bnyak bersbr..then klu dah siap n leh gner software tu..kira mcm suke n gembira larh..hehe
k lar..smpi snie jea nk citer..tata...

Tuesday, 21 June 2011

muker tak bersalah datang lambat..huhu

 
 
 
haha..slm u all..selalunya sye mmg mcm nie..kadang2 klu dah excited sgt.leh lar siap2 awal..tpi kalinie ada lar perjmpaan dgn junior2 tak silap sye
dlm pkul 10.30 cmtuh..mser tuh baru lar tersedar dari tdur lps tdur lepas mghrib..hehe..kelakar tol..kluar2 jea dari blik tgok member tgh makan ramai2..
peh..ngences kot tgok diorg..tuh yg siap2 g kuar mkn..then ingat nak singgah kejap umah abg..call2 tak angkat..takpe lar trus landing kolej balik..
then call kawan ckp perjumpaan dah lama dah..tuh yg kelam kabut dtg..pas2 dtg kat pntu..smua junior tgok..peh,dgn muka tak bersalah msuk..haha..
then ada lar sorang nie sempat bahan sye plak ckp yg lmbt trus dduk..bengang gila..huhu..lenkali klu ada perjmpaan dtg awal..jgn jdi mcm sye..lewat jea
nak dtg..haha..

Monday, 20 June 2011

kegilaan baru balik dari kelas..

slm u all..hari nie nak tnjuk kat korang full pic sye..hehe..n kwn sye nie yg agak gila sket..haha..k lar..tenung2kn dan slamat beramah..hehe






bila subwoofer bertemu dgn pc..


kali nie sye nak crita tntang subwoofer n pc..dah tentu korang tahu psl nie kan..sye ada sebuah subwoofer n stu pc..selalunya pelajar k.uia mcm sye
guna laptop jea..aling koman pum netbook or notebook..tapi sye lain..sye sorang jea bgi pelajar asasi yg guna dekstop pc...klu korang nak tau punya lar 
kuat speaker subwoofer sye nie smpai dekat tgkat 10 dengar..haha..selalunya sye bosan n takda wat aper2..mesti nak dgr lagu kuat2..tpi mmg kebiasaan sye
nak pasang speaker tuh kuat2..haha..bagi diorg dgar..tpi kebnyakan gner subwoofer nie bnyak keburukannya..ada kalanya sye penah kena sound dgn budak senior 
sbb speaker sye terlalu kuat..haha..tpi sye mmg mcm tuh..sllunya makin di tegur makin sye psang lagi kuat..haha..padan muka budak tuh..tpi kebaikan dia..
smua budak leh dtg blek sye n tgok movie or smething like that ramai2..mmg dah mcm panggung wayang dah kuat dia..tuh jew sye nak bgitau..
kapda pgguna woofer2 yg besar2 tuh..gnerkan nye ke jalan kebaikan..jgn jadik cm sye..eheh...daaaaa...

cerita usrah ku di sem3..

usrah..mesti rmai yg pernah hadiri usrah kan..n ada yg tak pernah..usrah tuh lebih kurang mcm perkumpulan yg dpggil keluarga...kenapa usrah perlu 
perlu dilakukan..kerana usrah merupakan perkara yg rasul penah lakukan suatu msa dahulu..namun apa function usrah tuh..sbnarnya objektif usrah tuh ialah untuk 
menjadikan umat islam sbagai keluarga..so korang dah paham kan?nak diikutkan sye penah hadiri usrah bgi sem lepas..nmun sye ingin crita sket tntg sem 3
nie yg usrah kalini mmg ramai hadir..kebiasaan usrah dijlnkn di masjid..mmg agak sesak lar mse sye dtg ke masjid..ramai sgt hgga ssh tuk carik kumpulan
usrah kter org..kalini kwn sye yg jadi naqib yaitu ketua kpda kmpulan usrah kami..agak tergelak jgk lar..knpe naim terplih..naim tuh bkn lar tahu sgt..
tpi perasaan ingin tahu dia tuh yg membuatkn dia menjadi pemimpin kumpulan kami..selalunya di dlm usrah..kter org akn pelajari apa yg berkaitan usrah n sebagainya..
agak tenang jgk hati nie lgi2 blaja kat masjid kan..berbalik crita sye tadi..kumpulan kami ada 6 org..iaitu fikri ameen,shahrul syawal,hanif helmi n sye seta ketua..
kter org nie kerja sama sket..sling kenal..tuh yg sng nak wat group..tapi best lar..klu korang nak join..pergi lar kat skolah2 trutama skola mnengah agama..
mcm sam jeram tuh..ada kot..hehe..so nie jea lar sye nak cter..harap korang tahu tntang apa yg sye ingin smpaikn nie..k..wslm..

Tuesday, 14 June 2011

plih punya plih..dapat yg biasa2 jea..huhuhu...

haha..salam u all..agak terkejut jgk kan tnntg pmilihan handset yg sye nak beli nie..pelik tol sye nie..korang tgok lar sndiri phone yg sye baru beli nie..comel jea..sye tak mntak tok function canggih..tapi untuk memudahkan sye contx sper2 n mcj sper2..yg penting selesa menggunakannya..korang tgok lar pic kat bawah tuh..sye plih yg nie..hehe


kali pertama tatap mata dia...happy sgt!!

hari mggu selalunya sesuai tok kita berehat..tapi sye..agak kebosanan jgak lar sbb hari mggu kan..tkkn nk lepak dlm blik jea..tuh yg plan nak jmpa si dia nie.cuaca agak okeyh walaupum nampk mendung sket..tak lar panas sgt..tuh yg start nak pergi jmpa dia petang tuh..sblum tuh,petang tuh sorang junior nie nak suh blikan dia charger..sye angkut dia skali g the mines...tok carik barang..then pas dah bli..kiter org trus gerak g cheras..tempat si dia blaja..then dkat nak smpai tuh mcm gerimis jea..mula la pkir bukan2,nak trus ker or patah balik..then ambk kptsan trus jea..smpai jea kat cheras..si mamat junioe nie sye antar kat cc sbb aper tah..gian aper men cc..then mlm tuh ada pasar malam..sye msj dia ckp g lar psar dlu..sye tggu dkat restoran ameer jea...then,tggu punya tggu dkt nak 2 jam jgk larh..dia pum muncul..mser mmg berdebar jgk lar...tpi wat relaks jea..dia first2 dtg trus men dduk meja kat depan..dia ingt sye lom smpai..then dia call..dia ckp u kat mne..i kat blakang u lar..dia tol then dtg dgn segan silu dia tuh..dia mmg comel..rasa nk picit pipi dia tuh..mata dia besar sgt..hehe..mcm cartoon anime tuh.ahahha..then mula berbual..sye pndg mata dia lama jgak..tak kelip pum..dia bls pndgn sye tuh..dia comel sgt..tak thu lar mlm tuh mmg happy sembang ngn dia..then time balik sye temankn dia smpai umah sewa dia tuh..mser tuh hnya tuhan jea yg tahu betapa happy gila dapat jmpa dia...hehe..lama jgk jmpa dia smpai jam 11 jgak lar..hehe..anyway mmg kenangan terindah larh..hehe..kat snie ader sye slit kn pic dia..hehe..
time nie tak sdar sbb asyik tenung mata sye jea..hehe

lagu yg sgt bermakna wat aku...Romance-ku ingin kamu..

lagu yang sgt bermakna wat aku..ramai yg tanya tentang lagu...mmg bnyak kenangan ngn lagu nie...trutama wat arwah baqri..dgn wan nurlatifah wan ismail..hurm..
Romance - Kuingin Kamu 

demi semua yang aku jalani bersamamu
kuingin kau jadi milikku
kuingin kau disampingku
tanpa dirimu ku hanya manusia tanpa cinta
dan hanya dirimu yang bisa
membawa surga dalam hatiku
ref:
kuingin engkau menjadi milikku
aku akan mencintaimu
menjagamu selama hidupku
dan aku kan berjanji
hanya kaulah yang kusayangi
ku akan setia disini
menemani…
sentuhanmu
bagaikan tangan sang dewi cinta
yang berhiaskan bunga asmara
dan membuatku tak kuasa
back to ref
di setiap arung gerak
tersimpan di hati kecilku
bahwa dirimu terindah untukku
back to ref
ref2:
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernafas
selama Tuhan masih mengijinkan
kuingin selalu menjagamu
back to ref2 [3x]
selama ku masih bisa bertahan
selama ku masih bisa bernafas

Monday, 6 June 2011

bergaduh dengan alien!!....hehe

Nie lar si alien tuh!!..

Malam yg sepi nie..milo nak jew lepaskn hajat tuk tdur lena melewati mlm2 yg sungguh sejuk..hehe..bler milo baring..trkjut milo ada bunyi alien dtg..aduih2..nie yg malaz nak melayan si alien nie..nak tau alien tuh 'NYAMUK' ler..hehe..milo sker pgil alien..cm rempah ratus kat dlm kuah kari tuh..klu termakan rasa mcm aper kan..eeeuuuwww!!..haha..tpi milo pangil rempah ratus tuh 'BAHAN KIMIA'...pelik kan milo..huhu..berpth balik kat cter alien nie..nak tdur jew alien ggit kaki milo..klu stu dua takper..skali slonggok dtg..dengan geram cpai shieldtox trus sembur..hahha!!mati lar kau alien sebab ceroboh bilik milo...hehe..so anyway,..nak berpesan pada korang yg jgn bg biar alien ggit korang..t dah kena demam denggi dah susah..mcm milo..dah dua kali dah kena suspect denggi...huhu..so u all jaga diri yea..

Wednesday, 1 June 2011

"Abang"..pangilan yg dtunggu..tpi rasa cm dah tua..huhu



assalammualaikum kwn2 sye disini yg tak jemu mlawat blog sye..walaupum agak berhabuk sket..dan bersarang..bukan bermakna sye pemalas..tpi takda mse nak kemas..hehe..korang mesti merasakn diri agak besar bila dipanggil dengan pgilan abang or kakak..tpi rasanya mmg patut pum kn..sbb spnjg sye masuk ke semester baru nie..rmai budax2 junior pgil sye abg..rser cm dah tua sgt..apa slhnya pgil nama sye kn..maybe mgkin sesuai pgil abg..sbb kter lebih tua ngn diorg kn..harap2 pgilan tuh tak lebur hilang bler diorg dah lama blajar kat snie..k..wslm..


Sunday, 29 May 2011

yg mane satu patut sye plih nie??

Assalammualaikum u all..hari nie sye nak mntak tlong sgt2 kat korang yg sye nie mmg lar pelik sket..bila memilih something tok dbeli mesti pening..kadang kala smpai berpeluh memikirkan yg mne patut sye pilih..huhu..sye nak beli handphone baru..keinginan yg tinggi bila abg sye guna phone touchscreen..sye pum nak guna stu jgk..tapi sye tak thu nk beli yg mne..disini ada lar 2 jenis phone yg top dlm hati sye n bnyak functionnya..so kwn2 bgi komen yea..

First phone nokia 5800 xpress music..
then second nokia c3 ...
so u all leh bgi komen tentang yg mana ptut sye plih yups..hehe


terserempak ngn org yg aku syg dulu..huhu..

salam u all..hari nie tak berapa nak sihat...cuma nak kongsi kn something yg wat sye termenung n pkir pnjg tentang dia..agak2 sper yup..hehe..dia seseorang yg istimewa..nie nk citer sket..petang tuh sye jln2 ngn jiran..tpi sye nek basikal then jiran nek motor..kterorg dlm perjlnn balik..then terserempak dia kat kedai..tiba2 dia bunyikn hon keta n lambai sye smbil tersenyum..mser tuh sye terpinga2 n wat tak thu sbb tak biasa..maklum lar lama tak jmpa dia..then balik jea umah...terpkir tentang dia..agaknya apa dia rasa ek bila sye wat slumber poyo jea tak endah tntang dia..msti dia kcewa ngn sikap sye nie..hurm..maaf lar yea..maybe next time kter terserempak..sye akan tegur awak..hurm..sorry..

kesedihan menyelubungi diri..(pemergian arwah bakri buat selamanya)

Assalamualaikum kepada smua follower sye yg dikasihi..hari ini sye ingin berkongsi cerita tentang kesedihan hati nie yg tak terhingga disebabkan pemergian kwn baik sye yg rapat ngn sye nie..sungguh tak disangka-sangka bahwa pemergian beliau sgt mngejut kan smua org yg mngenalinya..terutama sye yg smpai skrg akan sedih bila terkenang kembali memori bersama arwah..arwah bernama Bakri ibni yahaya..sblum smu nie berlaku..sye mngalami mimpi bhwa gigi sye tercabut..then sye talk to my mommy n mommy said yg mgkin owg yg rapat ngn sye akan pergi wat slamanya..then s hari slepasnya..sye terima msj dari seorg kwn sye yatt tentang kematian beliau..huhu..sgguh sedih hingga terduduk menerima berita hiba itu..arwah baik orgnye..selalu menasihati..selalu menolong..selalu ada bila memerlukan..seorg yg manja..seorg yg pndai berkta2..seorg yg ceria..n bnyak lagi..dia sgt bererti wat sye..hurm..tpi nak wat mcm mne..allah lebih sygkn beliau..huhu..sedekahkn alfatihah kepada arwah..disini sye sertakan pic beliau bersama sye..huhu..:'(

Sunday, 17 April 2011

!!bila tak tidur malam!!

 
 
 
 
slm u all..mesti korang tertanya-tanya ngn en3 saya kali nie kan???...hehe..mmg ssh jgk klu benda nie berlaku pada diri kita sndiri.nak seimbangkan tuh..alamk ai..mls gila lar..tpi benda nie tidak sepatutnya berlku pum klu kita pndai atur hidup kita..saya disini nak trangkn bhwasanya yg sye dok merepek nie pasal tak tdur mlm..tapi tdur siang..hehe..stiap2 kali berlaku time kita bz nak wat asgnment last minute..then sok tertdur..mmg tak lar kan..bnyak g story..ada yg kerja time mlm lar..member2 lepak smpi overnight..tu yg tak bek tuh..leh wat kan sistem kita tdk berfgsi dgn bek..kwn saya kata sistem pertumbuhan terbantut..ada keplik aper..hahha..thats y saya menyarankn jgn tak tdur mlm..bleh mmbhaya kn ksihatan tuh..k lar..nie jea saya nk kongsi kan kat uall..daaa...

Saturday, 16 April 2011

!!Mari ramai join bloglist cik scha!!


Sapa2 yg nak join klik sini keyh!!

!!Saya Bertuah Jadi Followers Cik Scha!!

Pada 5 Terawal Akan dimasukkan dalam BLOGLIST tepi tue...
& yang lain-lain tue... Akan Di Masukkan dalam n3 melekat Sticky Post along 1 week.

Thursday, 14 April 2011

apabila pavi jadik tempat bertandang..haha

 
slm u alls..nak kongsi sket psl tempat2 lepak kite org lar..aku bkn sllu sgt lepak kat pavi..tpi skala2 cm tuh lar..haha..tpi best lar kan dpt lepak kat lorong yg ader starbuck tuh..byk lar mat saleh n foreigner kat situ..kat sii nak kongsi kn gmbar aku ngn member aku  jew..hehe..gmbar tak baper cantek lar..dslr tak bwk..huhuh..so lepas ie takda hala tuju nk lepak..g lar pavi keyh..mcm2 ada..

 sempat lagi si prince milo nie bergmbr..haha
 so dari kiri fikri..naim..adib..smstinya aq..ali n ujung farish..
 smua nk pose melampau..haha

BEN ASHAARI GEGAR LAGI

jika nak tahu ngn lebih dekat.tkan kat atas nie.hehe

otak blurr memanjang!!..nak tlis aper kat blog nie..!!


slm u allz.aq bru jea selesai membaca entry yg best dari just khai tadi..walaupun aq nie blurr memanjang..sllu kosong jea otak..nak update blog tak thu nak tulis apa..t bersemak plak blog aku nnti tak update..kena spu2 smpah plak nanti..ada bloggers lain ckp bersawang??haha..tpi klu blur mcm aku nie..klu nk tdur mmg lena lar...tak pkir apa2..hahaha..pelik gak cmnie..smbung balek psl entry just khai tuh..dia ckp(ikut ayat aku lar)..blog nie kita isi tentang ilmu yg kita mau sharing..pasal kehidupan kita..pasal pengalaman lar katakan..slain tuh pum kita leh isi benda len jgk mcm slot2 brita..perkmbgn dunia n mcm2 lar..lepas aku baca tuh..baru otak aq berfgsi tok upadate blog aq nie..nak msuk mcm2 lar..yg penting korang jgk..tkot tak bermnat plak an..kali nie akn lbih mnarik lar..so pada sper2 yg blur gila mcm aku..bak kata lecturer aku..day dreaming..mcm dlm dunia ilusi scara sedar..k lar..tu jea aku nak cter kn..harap2 korang update sllu k..hehe..

Tuesday, 12 April 2011

bler aq ditgaskn tok mmbuat vdeo pendek..hehe

slm u all...sgt teruja ngn asgnment aku kali nie..nak kena adit vdeo plak nie..asgnment psl yang aku ckp an dlm post dlu..aq nak wat nak kena crik software yg tol2 aq serasi..haha..dah jmpa dh..harap adib,fikri ngn naem bersbr yea..aq wat tok korang mlm nie..hehe..k lar..nie jea yg aq nk kgsikn..sket jea..otak blurr selalu..k la..wslm u alls..

Monday, 11 April 2011

ceritera tentang syg aku nie..so special about it..

slm u all..hari nie aq nak kongikan sket tntg pompuan yg wat aq cair abes kat dia..aq tak thu lar knpa lar aq nie sng sgt serasi ngn dia..dia pum smer..the first thing..nmer dia wan nurlatifah..aq pgil wan jea..tpi yg sllu aq pkirkan tntg dia nie..psl kenapa lar aq tk jmpa dia sblum nie..mgkin ader hikmah dsbaliknya..dia mmg perfect sgt2 tok aq..wlaupun dia x scntik ayu raudhah..tpi pada aq dia mmg cntik dhati aq..yg pling pelik skali latar blakang aq ngn dia smuanya smer..aper yg aq sker..keturunan aq...pendapat aq..smua smer..dia mmg punya ciri2 pompuan yg aq crik sblum nie..dia sgt2 memahami aq..sgt2 ter istimewa sgt lar katakan..aq rser happy sgt ngn dia skrg..hehe..sgguh tak sgka2 sgt yg dia tlah plih aq sbgai tmn hdup dia..yela kan..aq tk sehensem awal ashaari pum..tpi aq trima seadanya dia..kat snie aq nak kongsikan pic dia kat korang..aq harap korang le lar komen2 sket..hehe..k u all..daaa....


Sunday, 10 April 2011

smalaman memikirkan final exam


salam u all..harap follower2 aq sihat2 sentiasa..yg tak sihat nyer aq lar..walaupun rser cm tak selesa bdan semenjak dua menjak n tiga menjak nie..hehe..tapi aq still always be happy with my life...
kali nie tak maucter panjag2..bertambah skit jari2 menaip keyboard yg nak tertggal nie..hahha..biasa alr org poyo aner gner keyboard mahal2 wlaupun pc aq nie canggih yg amat..haha..aq nak cter psl final exam aku yg bakal menjelang tiba..agak ssh hati memikirkan final exam aq nie..slalunya aq tak rasa mcm ni..smnjak dpt biasiswa kena lar blaja tol2 tuk dapat taeget yg di target kan..hehe..anyway kalini aq tkn hampakan papa n mama aq yg bekerja kuat demi aq n adik-beradik yg laen sampai berjaya..anyway tengs to papa n mama aq yg slalu mnyokong aq dalam pelajaran..syg papa n mama sgt2..n to my beloved person..always remember u..hehe..aq nak tunjuk kan bhawwa aq leh berjaya dalam hidup aq nie..aq harap korang doakan aku yea..6 subjek yg agak kritikal tok aku pelajari..tpi aq ttp tdak jemu ngn apa yg aq blajar slama nie..k korang pum jgn malas2 n blajar bersgguh2 keyh..bye u all..:)

Thursday, 7 April 2011

pengalaman 2hari semalam di kl..mmg besh!!

slm u all...ary nie aq nak kongsi sket pgalaman aku smasa di ibu kota malysia..cpital city lar kan..aper lagi..kuala lumpur lar..bkn aq tak pnha dtg sner..tpi mlm tu mmg happy gila kuar ngn kwn2 serumah..sekelas n pling besgh dpt knl kwn bru..hehe..sempena tuk aq n kwn2 nak siapkan asgnment bi aku tntg how to survive in life..babtu aq ngn kwn2 wat vdeo sket kat kl..n pling aku terkejut..kwn aq nie leh interview foreigner..aq pergi ngn 4 org lagi..nek keta lar kan..tkn nek mtor rmi2..hahha..yg pergi naem,baq,adib,fikri and aku lar..first2 smpi kl trus g umah kwn aku..mak dia smpai blanja kiter org mkn sate ngn buah tmbikai..sdap seh..adik fikri comel gila..gram jea aku takde adik an..uhuhuhu..mlm tu jgk kter org grak g BB(bkit bintang) tok wat vdeo mser jln kat situw n interview foreigner..nmer dia aq tak psti tpi dia gurls dari rusia tak silap aq..lepak punya lepak smapi pkul 4 pgi..
trus grak g umah kwn stu g..kat pantai dalam..huhuhu..nie sket2 lar gmbar aku n kwn2 kat pnatai dlm tuh..huhu..mcm knak2 riang..hehe...esok nyer dah blek dah..tpi nak cter g tkot terlbih page plak..hehhee...
 nie naim..sper2 nak knl dia leh lar gtau...mker market...hahaha

yg nie smestinya aku..kurang kerja mser nie...ahahha

 nie farish...nie lgi mamat poyo..aweks skliling leher...mmg trkmpul ngn pelakon2..

 nie sper tak knl..mamat jeram samj dari kampung ijok..antara bakal2 ustaz dlm mangement..nmer dia adib..

 nie baq..mker hensem ar tuh..haha

nie kanak2 riang..budak ribena..hahaha


Tuesday, 5 April 2011

mlm yg tak dsgka-sangka..baeknya kwn2 aku..aku terharu gila!!

salam u all...
hari ini aku nak kongsi sket cter psl kwn2 aku yg dok stu rumah ngn aku..aka homemate lar...
hehe..mgkin kali nie aku nak crita yg aku sgt2 tterharu ngn cara diorg lyn aku..
sgguh2 terharu..aku sdar2 jea jam dah pukul 10 sbb lpas mghrib aku tertidur..
then aku bgun lar..sbb ader org kejot aku..g pum aku mls nk mkn sket mser pagi..
tber2 kwn aku sorang nie kejut aku ckp..(zul..bgun..ader mknan tuh Baq blikan..g mkn sner..)
aku pnya lar cm lalok mser tuh..mantol lar sng cter..
tapi aku usha2 dlu tol kerw..then mmg ader tol2..tengs sgt2 to baq sbb blikan aku mknn..
mgkin dia tknk ggu aku tdur agaknya..babtu dia tak kjut kan..
tapi sgguh terharu sgt2..t klu ader mser aku blanja korang mkn plak yea..
tengs sgt..


Wednesday, 30 March 2011

love swimming with my bro..!!

salam u allz..aku harap korang tak jelez sgt ngn aper yg aku ckp nie..
hahahhahahahhaha....
tak msl si..takder lar..ni aku nak cter activity aku kat snie yg sllu aku wat bler tension or kebosanan..
aper lagi..aku g swimming pool lar..mmg best gak lar..dapat berenang saner snie cm org gila pum bleh..
pling best than nafas dlm air lar..nak ikut kan smggu tuh 3 kali kot aku mandi situw..
hahha..kadang2 smpai tercedera pum ader kat situw..
so harap2 kwn2 yg ader swimming pool kat umah sendiri tuh..harap dignakan ngn sebaik mgkin..
t lau wat tayang jea..bek wat kolam ikan keli g bgus..hahha...
k lar u alls..nie jea yg aku nak cter kan..
kejap g mmg nak g swimming kot.LOL..hahaha..

Monday, 28 March 2011

pagy2 lgi dah melayan lgu jiwang..hehe :)

salam u alls..
selalunya mser jam pkul 3-5 nie..rmai yg nynyak tidur..
tapi aku len sket..aku berjaga tuk hilangkan rasa kebosanan aku nie..
aku mlm n siang bnyak bezanya..hehe...
tber2 line bb mlm nie laju..
aper lagi..download lar pelbagai lagu yg agak jiwang2..hehe..then smbil2 download dgr jgk..
hehhe..sgt meridukan sidia yg akuh syg dia sana..huhu..love u so much L..hehe
rahsia sket..t org tau..hehe nie antara senarai lagu2 yg aku minat..mmg jiwang lar..

1.amy search-kalimah cinta
2.awie-dipenjara jani
3.lefthanded-cinta tiga dimensi
4.hijau daun-suara ku berharap.
5.may- sendiri
6.new boyz-meraung
7 new boys-sejarah mgkin berulang..
8.ukays-kekasihku di menara
9.ella-pengemis cinta
10-lefthanded-pada syurga di wajah mu..

ni jea yg aku dpt senarai kan..
bnyak lagi kot..
skit jari2 aku nk menaip panjang..klu korang berminta search lar lgu2 tuh..
then dgar sendiri ..mmg tangkap cintan lar kwn2..
daa u all...

Sunday, 27 March 2011

pening memikirkan final exam yg bakal menjelang tiba

Slm u all..maaf lar tak bnyak nk cter sb kpaler tgh kusut semenjak dua menjak nie..hehe
aper yg wat akuh pening nie psl final exam akuh yg menjelang tiba lagi..
ku harap kwn2 doakn yea spya aku berjaya..n cemerlang dlm sem ini...ku harap keputusan sem ni lebih baik 
dari sem yg sblumnya..sbb knper..akuh asyik terpkir jgk nper akuh nie sllu mghabiskn mser je sdgkan 
pelajaran akuh wat tak endah jea..kdg2 diri sndiri tanyer knper aku mcm nie..
smpai bila aku mcm nie..tpi aku bertekad tuk dpt 3.5 and above this sem..
huhu..mama papa doakan yea epi k..
epi wat tok family n minat epi tok blaja benda nie..
k lar..nie ajerw aku nak kongsikn..harap2 korang sntiasa menyokong aku 
dari belakang yea...syg korang smua..n smua budak2 sem2 foundation.. :)

Saturday, 26 March 2011

hari2 bengang sedunia akuh!!

salam u all..hari nie aku nk cter psl peristiwa pelik yg aku hadapi arituh..
huhuhu..sgguh tak disangka-sangka kan tol..mmg hari yg bengang sgt2..malu gila akuh2..dua peristiwa
yg berlaku pada hari yg smer..perkara pelik yg aku lansung tak terpikir pum nak wat lar..
mmg mgkin takdir lar kan..
first2 peristiwa yg berlaku..akuh terslh msuk tandas kot..peh..mmg bengang gila..
mser tuh selamba jea mcm bajet2 tau
jea tuh tandas laki..then aku selambe derk ar msuk an..tber2 ader pompuan dlm tuh..
aku ckp dlm hati"tol ker aku msuk
tandas laki nie.." aku kluar lar blek sbb pompuan tuh jeling semacam..
then mmg akuh slh msuk tandas..pehh!!mmg tak ar kan..
pasti dan pasti tuh tands pompuan..vangang gila lar akuh..tuh lar..
 jgn jdik cm aku..tgok sign sblah mater jea..haha
 **&&%%##@@*&^%!!!!
 


-->peristiwa yg kedua pulak mser time akuh dm perjalanan balek kerw umah..aku nek ktm lar 
kan mcm biasa..
then aku change train tok g bukit jalil..then terlintas kat paler hotakaku yg berjambul nie.
."dkat bukit jalil aner ader
bas yg kerw jhor kan.."mmg tol lar..akuh g tanyer kat situw lansg takda bas yg ker arah johor.
.terpaksa lar tggu bas rapid tuk
g TBS..tggu punya tggu tak smpai2..wat akuh angin jea..terpaksa lar naek train balek..lepas nek train tuh akuh mula lar kuar kan kad
LRT tuh..tpi akuh tak perasan akuh kluar kad KTM..mmg kebiasaan lar kluar dari LRT menggelupur kluar laju2 tuk cepat2 cucuk kad..smpai
kat tempat ccuk tuh..punya lar bersgguh2 cucuk..takleh msuk.. cuba blh sner..takleh jgak..
aku ckp nper lar takleh nie kan..
then aku check tol2..mmg akuh ketawa sorang2 ar(mcm org gila kat situw)..hahhaha..slh kad plak..
 nie tiket ktm komuter..

yg nie tiket lrt..
nmpak beza kan??mgkin mser tuh aku kehilangan memory seketika kot..hahha..!!

mmg hari2 mlang lar tuk akuh.
wat segan jea..kwn2..len kali jgn jadik cm akuh tau..selalu cuai..hehe..k lar..nie jea ku dpt cter..k..daaa...
love u all...

Thursday, 24 March 2011

hometown..im coming!! & about my fmily..hehe

slm u ols.!!kali nie aku nak cter psl kampung akuh ngn brader2 n sis aku nie..hehe
sabar jgk menunggu tuk pulang ke kampung halaman..johor!!..hehe..
rser tak sbr nak jmpa papa n mama akuh nie..syg kat diorg sgt2.....klu lar abg akuh ikut balek smer.
.takder lar aku h sunyi jea t kat umah..asyik melayan karenah abg sulung akuh tu jea yg tak sekepala ngn akuh..wat tuh slah wat nie salah..smua slh lar.hahha..
tak mengapa lar..yg penting abg akuh smuanya heppy2 belaka..
ha !!kat snie aku nak kenalkn ngn korang abg2 akuh n my sis too..heheh..smua hepy jea mekerw..


 yang nie abg sulong akuh..the big boss..hehe..kdg2 pemarah2..kdg2 melawak.,.hehe..mmg klakar bla ngn dia nie..hehe..nmer dia paan..



hah..nie abg akuh..poyo sket..hehe..tapi dia yg pling rapat ngn akuh..dia mmg abg the best lar..nmer dia razo..


yg nie dah tentu my sis yg klakar..agak2 slalu gduh3 ngn akuh..hehe..tknk yg kurang..bakal engineer nie..fuh..bguh2..
nie mmg semestinya akuh lar..bruk jea mker akuh kan..tak sehensem mner pum..

Pages

There was an error in this gadget