Follow n I will Follow back!!

Wednesday, 24 August 2011

!!...Kalau kita tlg org..org tlg kita balik...!!

 
 
assalammualaikum..hai follower2 aku yg setia..tentang entry kali nie..nak kongsi sket..
tentang pengalaman aku..ada 2 story tok dijdikan pengajaran n dicontohi oleh korang smua..

Story 1:Di kuala lumpur..

haritu aku ada keluar dgn teman aku..kita org kuar msuk kuala lumpur..then tiba msanya tok
kita org berlalu pulang..setibanya trun bas dari midvalley..aku pergi ke stesen lrt dgn teman aku
then sblum nak naik lrt..aku terasa wallet aku takda..cari pnya cari tak jmpa..mse tuh redha gila
lar..mgkin allah ingin menguji aku mse tuh..then decide tok balik jea..baru jea nak melangkah msuk
lrt..ada seorg aunty tiba2 mncul kat sblah aku..dia ckp awk tdi naek bas tertggal wallet..
then rasa mcm tak percaya aunty tuh hlur wallet aku..mser tuh jgak tergamam..rasa tak sgka..
n aku cme sempat ucap terima kasih jea..untuk pengtahuan korang..dlu aku ada jmpa dompet jgak..
n aku plangkn kat tuan dia punya..tak sgka peristiwa nie berlaku kat aku..bersyukur sgt2..
 

Story 2:Di kolej kediaman aku..(kuis)

perkara nie dah berlalu lama dah..tpi aku ingat lagi..mse tuh aku nak balek kolej untuk ambil
barang aku yg tertggal..(charger phone)..then decide nak bawa kereta..smpai jea kat kuis cepat2
msuk bilik n kluar balik..then tak sgka terserempak dgan housemate aku..naqib..bual2 pnya bual..
aku tanya dia nak kemana..dia ckp nak ke rumah kwn dia..then aku rasa terkejut jgak umah kawan dia tuh..
dlm 2km jgak lar..dia nak jalan kaki..aku ckp biar betul..dgn bermurah hati aku pelawa dia
naek kereta dgn aku..aku hntar kan dia tol2 smpai kan pintu pagar..dia ucap terima kasih..aku
ikhlas nak hantar dia..then perkara yg sme berulang kat aku kembali..aku nak jmpa kwn aku berhmpiran
kwsan umah naqib tuh tdi..then tk thu nak balik naek ape..aku decide nak jalan kaki jea..tiba2 ada org
pelawa aku tuk tumpang dia..then aku rasa mcm tak sgka ada org yg bermurah hati tuk tumpgkan aku..
then kebetulan mse tuh aku nak jogging smpai bilik..aku terpaksa tolak pelawaan tuh dgn rasa bersalah..

so pengajarannya..bila kita wat sesuatu kebaikan..allah akn balasnya dgn kebaikan..
jika kita melakukan kejahatan..allah akan membalas dgn kejahatan jgak..so jadikkan lar story aku nie
sbgai contoh untuk korang..keyh..bye..syg u all..wslm..:)

1 comments:

saifudin abu izzudin said...

nice day :)
hargailah hari kemaren,
mimpikanlah hari esok,
tetapi hiduplah untuk hari ini.
bagi-bagi motivasinya yaah...

http://www.nolimitadventure.com/

Post a Comment

Pages

There was an error in this gadget